آب نارنج

آب مرکبات

مرکبات به انگلیسی(citrus)، از پرطرفدار ترین میوه ها در جهان محسوب می شوند. مرکبات را در گیاه شناسی جزء تیره Rutaceae یا سردابیان قرار می دهند که بیشتر در مناطق آسیای جنوبی و شرقی، مالزی، استرالیا و برخی کشور های اروپایی و آمریکایی به عمل می آید. مرکبات معمولا به بوی معطر، پوست ضخیم و بافت گوشتی معروف اند. اغلب آنها دارای طعم نسبتا ترش هستند و به دلیل ارزش غذایی خاص خود، محبوبیت زیادی در میان میوه ها کسب کرده اند.

آب لیمو

لیمو ترش به انگلیسی(Lime)، از میوه هایی است که در کنار کباب بسیار مصرف می شود. لیمو ترش در سالاد ها، کباب ها و برخی دسر و آب میوه ها به وفور استفاده می شود و به واسطه طعم ترش و عطر بی نظیرش، بسیار محبوب است. لیمو ترش یکی از منابع غنی ویتامین سی و برخی یون های مفید مثل پتاسیم است.

آب نارنج

نارنج به انگلیسی(bitter orange)، با عطر خاص خود شناخته می شود.

از آب نارنج در کنار بسیاری از غذا ها مثل کباب، سالاد ها و نیز تهیه دسر ها استفاده می شود.

پوست نارنج در تهیه مربا و برخی غذاها کاربرد دارد.

کامکوات، سوغات خاص چین

البته که کامکوات علاوه بر چین و ژاپن در شمال ایران هم می روید، اما خاستگاه آن آسیای شرقی شناخته می شود. رنگ و بافت داخل و خارج کامکوات شبیه سایر مرکبات است اما اندازه آن کوچکتر است. پورنج یا کامکوات در تهیه مربا به فراوانی استفاده می شود. پوست پورنج قابل خوردن و دارای طعمی نسبتا ترش است.

نگهداری پورنج بسیار حساس است و در دمای یخچال حدود 3 هفته قابل نگهداری است.

پرتقال، پای ثابت اکثر ترکیبات میوه ای

پرتقال به انگلیسی(orange)، معروفترین عضو خانواده مرکبات است که در بسیاری از سالاد ها و آب میوه های ترکیبی به وفور استفاده می شود. بیشترین کشت در سراسر دنیا به پرتقال اختصاص داده می شود. دو نوع تلخ و شیرین پرتقال وجود دارد ولی امروزه پرتقال پیوندی نیز طرفداران خاصی دارد. پرتقال‌ها اغلب به‌صورت تازه مصرف می‌شوند یا برای آب‌گیری و تهیه آب پرتقال استفاده می‌شوند.