انواع نمک

انواع نمک را بشناسیم:

نمک خوراکی یا نمک سفره،

درواقع پرمصرف ترین نوع نمک در طول روز، همین نمک خوراکی است. در آَشپزی و تهیه غذا و مصارف روزانه اغلب از نمک خوراکی بهره می گیرند. این نمک معمولا از منابع زیر زمینی و سنگ های دریا استخراج می شود و قیمت مناسبی دارد. نمک سفره تصفیه شده و معمولا حاوی مقداری ید می باشد.

 

نمک دریایی

نمک های دریایی اکثرا حاصل از تبخیر آب شور دریا هستند. هرچه فرایند تبخیر طولانی تر گردد، کیفیت نمک های حاصله افزایش می یابد. نمک های دریایی در آشپزخانه نقش زیادی ایفا می کنند و قیمت و ارزش غذایی بالاتری نسبت به نمک های معمولی دارند. نمک دریایی معمولاً رنگ و بافت  نسبتا متفاوتی نسبت به نمک خوراکی دارد و طعم آن نیز کمی ملایم‌تر است.

 

نمک دریا

 

نمک کوشر

دانه های نمک کوشر درشت و بافت نسبتا زبری دارد. در واقع نمک کوشر به همین خصوصیات زبری و درشتی خود شناخته می شود. طعم نمک کوشر معمولا شور تر از سایر نمک های موجود در بازار است و از آن برای طعم دار کردن گوشت و استیک استفاده می کنند.

 

نمک کوشر

 

نمک دریایی مالدون

اگر بدنبال کیفیت بالای نمک در کنار قیمت مناسب هستید، نمک دریایی مالدون را فراموش نکنید. خوش خوراک بودن و در عین حال طعم غنی آن تاثیر زیادی در محبوبیت نمک مالدون دارد. به نمک مالدون، نمک انگلیسی یا کریستال انگلیسی نیز می گویند. کاربرد اصلی مالدون در پخت و پز است.

 

نمک هیمالیا

نمک های هیمالیا، به شکل بلور های صورتی رنگ در پاکستان و نیز نزدیک هیمالیا تهیه می شود. محتوای مواد معدنی موجود در این نمک زیاد است و تاثیر مثبتی بر عملکرد دستگاه های بدن می گذارد. نمک های هیمالیا طعم تیزی ندارند و معمولا غذای شما را شور نمی کنند. طبق گزارشات صورت گرفته در بسته های نمک هیمالیا، مقداری سنگ ریزه یافت می شود بنابراین باید قبل از مصرف کنترل گردد.

 

نمک هیمالیا و رنگی جذاب

 

نمک فلور دو سل

نوعی خاص از نمک است که منحصر به کشور فرانسه می باشد. در ماه های گرم سال این نمک که Fleur de sel نامیده می شود، تهیه می شود. رنگ فلور دو سل تیره است و قیمت نسبتا بالایی دارد.

 

نمک فلور د سل و بافتی خاص

 

نمک آبی

این نمک بخاطر رنگ خاص خود مشهور است و این رنگ طی سالیان طولانی شکل گرفته است. محل استخراج آن دریاچه نمک واقع در کشور ایران است. طعم نمک آبی به سمت شیرینی می رود و مقدار قابل قبولی مواد معدنی دارد.

 

نمک آبی، رنگی بی نظیر، بافتی شیشه ای

 

نمک پرکی

نوعی خاص از نمک که در مناطق نزدیک به دریا و ساحلی کشور انگلستان قابل استخراج است. نام انگلیسی آن Flake salt  است و ظاهری شبیه به کریستال دارد. سرعت انحلال بالای نمک پرکی مشهور است و به راحتی حتی در آب های خنک حل می شود.

 

نمک صورتی

امروزه در صنعت از نمک های رنگی مثل نمک صورتی و آبی در ساخت جواهرات استفاده می شود. نمک صورتی برای بدن بسیار مفید است و خواص زیادی دارد. نمک های صورتی رنگ در کشور پاکستان و نواحی آمریکای لاتین به وفور قابل استخراج است.

 

نمک صورتی و بافتی جذاب

 

نمک سلتیک

از آب هایی که دارای مواد معدنی هستند، نمکی به نام سلتیک بدست می آید. در واقع خاستگاه اصلی آن فرانسه است. رنگ نمک سلتیک، تیره و خاکستری می باشد و در کنار غذا می توان از آن استفاده کرد.

 

نمک میوه

نمک میوه در واقع دارای سیتریک اسید و یا سایر اسید های طبیعی است. طعم نمک میوه ترش است و در برخی نوشیدنی ها و غذا ها جهت ترش کردن، از آن استفاده می شود.

 

نمک لیمویی، عطری بی نظیر

 

کاربرد های نمک

 

نمک، چاشنی اصلی در آشپزی: بهبود طعم غذاها، نگهداری غذا (مانند ترشی‌ها و نمک‌سود کردن گوشت) و مصرف در کنار سایر خوراکی ها مثل انواع میوه، همه و همه از کاربرد های نمک طعام است.

 

بهداشت و درمان: بسیاری از دارو ها در علم داروسازی، دارای ترکیباتی می باشند که نمک به وفور در آن یافت می شود. محلول‌های شستشو برای ضدعفونی زخم‌ها، غرغره‌های دهانی و بینی، و همچنین در حمام‌های درمانی برای تسکین درد عضلانی از نمک استفاده می شود.

 

دامداری و نمک: بسیاری از دامداران، در تغذیه دام های خود از نمک استفاده می کنند.نمک نقش مهمی در تغذیه  دام ایفا می کند.

 

صنایع غذایی: در فرایند تخمیر بسیاری از کنسرو ها از نمک استفاده می شود. نمک در فرایند تولید بسیاری از محصولات غذایی نقش اساسی دارد.

 

خواص نمک را بشناسیم

از فواید نمک در صورت مصرف به اندازه، می توان بهره مند شد. سدیم موجود در نمک باعث حفظ فشارخون در محدوده طبیعی می شود. از طرفی مصرف به اندازه نمک باعث حفظ سدیم در محدوده طبیعی می شود و برای عملکرد صحیح عضلات و اعصاب ضروری است.